top of page

DEAŞ İŞİD terör çeteleri Türkmen kimliğini hedef aldı #KerkükHaber

Güncelleme tarihi: 28 Haz 2022



Irak Türkmen Cephesi Peraoğlu köyü katliamını anıyor

Medya marjinalleşmesinden muzdarip Irak tarihinde onursal unvana sahip küçük bir Türkmen köyü olan Pirauchli, Haziran 1963'te IŞİD terör çetelerinin saldırısı sırasında çekilen dayanıklılık, cesaret ve gururun en müthiş fotoğraflarını sıraladı.

Terör çetelerinin her türlü hafif, orta ve ağır silahlarla saldırırken direndikleri birkaç köyden biri olan Perogli köyünün kahramanları şampiyonluğun en muhteşem anlarını çizerek teslim ve teslim olmaya döndüler Bombalara ve kurşunlara rağmen.

30 Haziran 2020'de Perawjli büyükleri, oğulları ve halkı ayağa kalktı, küçük saldırmalarına rağmen, onları kurtarmaya birlik gelmesine rağmen, kendilerini, topraklarını, bu köyün onurunu savundular ve geri çekilmediler Ositions onuru elde edene kadar ölümün onların olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak için şehitlik. Onların adetleri ve haysiyetleri Tanrı şahitliktir.

Ve davamız bir kimliğimiz bir olduğu için Perogli'de derisinin oğullarının desteğine veren, çocukların ve kadınların güvenle alabilmeleri için güvenli bir yol açabilen Tuzkhormato gençlerinin rolünü unutmayalım köyün dışında.

Türkmen Seçmen evlatları, Irak'ın birliği ve toprakları uğruna verdikleri fedakarlıkları, milli kimliklerini koruyarak, bir arada yaşama ve Irak vatandaşlığına teşvik ederek siyasi marjinalleşmeye rağmen savunmasını yeniliyor Irak'ta üst üste gelen hükümetler ve onları idari, kültürel ve sosyal yönetimlerinden mahrum bırakıyor haklar iğrenç.

Tüm Irak şehitlerine, Türkmen şehitlerine ve Perauchli şehitlerine selam, gurur ve onur.

Selamün aleyküm yüce insanlar. Ey toprağına, haysiyetine, şerefine, şerefine, kıymetlisini ve ruhunu feda edenler.

Alçak IŞİD'e ve bu sabırlı mazlum halka kötülük isteyen herkese yazıklar olsun.

Irak Türkmen Cephesi .


33 görüntüleme0 yorum
bottom of page