top of page
Yazarın fotoğrafıKerkük Haber Moderatör

Kerkuk te kadin hakem Baba sinin izinden ilerliyor


Kerkük’te kadın hakem babasının izinden ilerliyor
Kerkük’te kadın hakem babasının izinden ilerliyor

Kerkük’te kadın hakem babasının izinden ilerliyor



Kerkük’te kadın hakem babasının izinden ilerliyor 2
Kerkük’te kadın hakem babasının izinden ilerliyor 2

Bazı mesleklerin kadınlar tarafından yapılamayacağı inancı günümüzde hala mevcut. Hakemlik de bu mesleklerden biri. Kerkük’te yaşayan Türkmen Hakem Ayşe Atıf Abdulhalik, bu algıyı yıkmaya çalışıyor.


Kerkük'ün ilk kadın hakemi olarak tanınan 25 yaşındaki Ayşe, kadınların her türlü meslek dalında başarılı olabiliceğini düşündüğünü belirtti.


Ayşe Atıf Abdulhalik, mesleğine ve hakemlik yolunda attığı adımlara ilişkin TEBA mikrofonuna açıklamada bulundu.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu olduğunu kaydeden kadın hakem, üniversitede bu alanda başarı kaydettiğini aktardı.

Babasının izinden ilerlediğini kaydeden Türkmen hakem Ayşe Atıf Abdulhalik, “Babam Irak genelinde başarılı bir hakem. Yaklaşık 15-18 yıl bu alanda çalışma yürüttü, ben de onu örnek alarak bu alana atıldım.” dedi.

Kadınların hakemlik alanını pek tercih etmediğini dile getiren Ayşe, “Bu bölümde kadınlarımızın sayısı çok az. Bu alana kadınlarımızın daha çok atılmasını temenni ederim. Erkekler nasıl dilediği mesleği seçebiliyorsa, kadınlar da aynı seçimi yapabilir.” ifadesinde bulundu.

Gelecekte hekemlik alanında üniversite eğitmeni olmayı umut ettiğini kaydeden Ayşe Atıf Abdulhalik, Irak genelinde kadın hakemler arasında büyük başarılar kaydetmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Irak’ta hakemlerin büyük kısmının erkek olduğunu vurgulayan Ayşe, “Hakemlik alanında kadınlarımıza da ihtiyaç var. Kadın hakem sayısının artmasını umut ediyorum.” diye konuştu.





Ayşe Atıf Abdulhalik, küçük yaşlardan beri hakemliğe ilgi duyduğunu ve bu mesleğe yönelik içinde bir bağlılık olduğunu belirterek, “İlk önce babamın ve hocalarımın desteği ile hakemlik kurallarını öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.” dedi.

Şu anda sahalarda çocuklara hakemlik yaptığını belirten Ayşe, yaz tatillerinde futbol alanına ilgili olan çocukları bir araya getirip eğitim verdiklerini aktardı.

Futbol sahasında kadın hakem olarak görev almaya başladığında olumlu ve olumsuz tepkiler geldiğini vurgulayan kadın hakem, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Yorumlar ve tepkiler daha çok olumluydu ancak olumsuz tepkiler de vardı. Ben olumlu tepkileri dikkate almaya çalıştım. Buradan da mesajım şu; bir mesleğe atıldığımızda olumsuz tepkileri bir kenara bırakıp olumlu yönleri aramalıyız.”





13 görüntüleme0 yorum
bottom of page