top of page

Son Dakika Bağdat ta 1 ABD ve 1 Kanada vatandaşı oldürüldü “Kerkük Haber”

Son Dakika Bagdat ta 1 ABD ve 1 Kanada vatandasi olduruldu

Son Dakika Bağdat ta 1 ABD ve 1 Kanada vatandaşı oldürüldü Kerkük Haber

Başkent Bağdat’ta bir ABD ve bir Kanada vatandaşı uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Kentte özel bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmeni olarak çalışan bir Amerikan vatandaşının silahlı saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Olayın faillerinin İngilizce öğretmeni Amerikan vatandaşı Stephen Troel’i önce kaçırmak istedikleri ancak başaramayınca yanlarında taşıdıkları silahla söz konusu şahsı vurdukları kaydedildi.

Olayda ağır yaralanan ve Karrada Devlet Hastanesine kaldırılan Troel’in, burada hayatını kaybettiği ve olayla ilgili bölgede inceleme başlatıldığı ifade edildi.

ABD vatandaşına düzenlenen saldırının Bağdat’ın Karrada bölgesinde meydana geldiği vurgulanırken, olay yerine çok sayıda güvenlik güçlerinin ulaştığı ve inceleme başlatıldığı aktarıldı.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden Amerikan vatandaşının ABD Kalkınma Sendikası Üyesi 45 yaşında bir İngilizce öğretmeni olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Totoya Prado modeli bir araçtan içinde bulunan bir grup silahlının saldırıyı gerçekleştirdi ve olay yerinden hızlıca ayrıldı.

Kanada vatandaşı askerinin öldü haberi ise Kanada’nın Bağdat Askeri Birliği tarafından Twitter’dan yapılan açıklamayla duyuruldu.

Twitter’daki paylaşımda olay hakkında detay verilmedi.

from Kerkuk Haber Sitesi | Kirkuk News | Kerkuk Haber https://ift.tt/5TJm4lP via IFTTT

0 görüntüleme0 yorum
bottom of page