top of page
Yazarın fotoğrafıKerkük Haber Moderatör

Türkmenlere Mavi Boncuk! Mehmet Haşim Salihi Yazdı. Kerkük Haber Sitesi



"Türkmenlere Mavi Boncuk!" Mehmet Haşim Salihi Yazdı! Kerkük Haber Sitesi.


İki evlilik yapan bir erkek eşlerini ikna etmek için mavi boncuk yöntemine baş vurur.

İkisini de birden aldatarak rızalarını kazanmak ve kendi çıkarını sağlar. Adam iki karının kendisine yaratmış oldukları sıkıntılardan kurtulmak adına iki tane mavi boncuk alır. Her eşine bir boncuk verir ve ikisine de aynı cümleyi söyler:

-Ben seni daha çok seviyorum, al bu boncuk sende dursun her ne zaman “mavi boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır” dersem bil ki seni kast ediyorum.


Öylece ikisini de bu sinsi fikrine inandırır ve her zaman beraber olduklarında adam “mavi boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır” der. Demesiyle de iki kadının gözleri bir başka parlar. Mavi boncuğu olan iki kadın da sevinir ve savaşı kazanan bir ordu kadar zafer kazandığını hisseder. İki tarafı da rahatlatan bu kurnaz adam böylece kendisi de ümit ettiği huzuru yaşar. İki kadın arasında ne zaman bir tatsızlık çıkarsa hemen “mavi boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır” der ve taraflar sakinleştirir kendi de keyfine bakar.


Hikayenin popüler olduğunu biliyorum ancak biz Türkmenler Irak içerisinde yaşadığımız durumlarda her zaman bu hikaye ve bu olayı hatırlıyorum.


Bakanımız olacak mı? olmayacak mı?

Genel müdürlük alacak mıyız? almayacak mıyız?

Hükümet haklarımız geri verilecek mi? verilmeyecek mi?


20 senedir hep böyle sorup duruyoruz. İster iktidar yönetimi olsun, ister muhalefet veya siyasi arenada etkili olan siyasi taraflar, hepsi "Türkmenlerin Irak topraklarında 3. Ana unsur" olduklarından dolayı haklarını almaktan yana olduklarını ifade ediyorlar. Tavırları hep Türkmenlerden yana olmasına rağmen maalesef Türkmenlere hiç bir hak tanınmıyor.

Olay aynı mavi boncuk olayı gibi olmuştur. "Türkmenlere hep mavi boncuk" verilmiş ve her mahfilde Türkmenlerin asıl bir oluşum olduğundan söz ediliyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.


Kerkük - Irak Kerkük Haber Sitesi

750 görüntüleme0 yorum
bottom of page